Friday, April 24, 2015

what is the reason i have to tell?





hmmm, can't tells about this feel
if you ask me "why you can fall in love with me?", and just only an answer i can tell you " I don't even know why i can fall in love with you"
need a thousand reason to tell you how much i love you, need a thousand sketch for drawing how big this feel. Sounds like i'm attempt for persuading you, isn't are? but as you know that is the reality.
oohhhh i can't tell you about why i can love you but i ever tell you about " i like you when you treat me like this " =====> "read this post"
M Yulvi Fahmi is one of the names who never i expectation before, even never once crossed in my mind, but i'm so thankful for have a chance to be a little bit of his life.


who loves you

Si Bego

Tuesday, April 21, 2015

TRY IT WITH YOUR FRIEND!!!!!


Yuhuuuu bloggies


kali ini gua mau cerita tentang KLP (Kuliah Lapangan Pariwisata)  gua selama di Bali dari tanggal 11 April 2015 samapi 15 April 2015 bareng temen-temen satu angkatan dan ada beberapa kaka tingkat juga.

well gua mulai dari mana ya? okey kita mulai dari awal bumi ini di bentuk
LOH KO ???? salah maaf lebay kita mulai dari  berkumpul di ST. Kiara Condong Bandung ya

pake kerudung dulu dong (kedinginan jam 4.00 AM)
naik kereta api tut tut ....
siapa hendak turun.....
ke bandung surabaya ....
lagu itu pas banget nih buat nemenin perjalanan gua dan temen' selama perjalanan
jadi gini ceritanya, gua dan rombongan pergi ke BALI menggunakan kereta Ekonomi Pasundan.
ini rutenya:
St. Kiara Condong --> berhenti di Surabaya --> lanjut pake bis sampe ke Pelabuhan Katapang --> lanjut pake kapal feri sampe ke Pelabuhan Gilimanuk.


Tanggal 11 April 2015

kami bosan duduk
Sumpah kalian harus rasain DIAM DI KERETA SELAMA 18 JAM  (O_O) sumpahnya ya pegel banget, tapi untungnya gua sama rombongan melalui perjalanan dengan suka ria, jadi ga kerasa tuh waktu 18 jam lamanya. FYI tiket kereta dari ST Kiara Condong - Gubeng (Surabaya) itu Rp 100.000, buat kalian yang tipe penikmat perjalanan murah meriah kalian pake kereta tipe ini aja ya inget kereta PASUNDAN perginya cuma ada dari ST Kiara Condong jam 05.20 AM







Finally kita sampai juga di Surabaya, 
HAH PEGAL SEKALI RASANYA!!!!
kita semua langsung naik ke bis sesuai dengan bis yang sudah di tentukan pas waktu di Bandung. kelas gua yang ikut KLP ada 13 orang dari total 15 orang.
okey Pa Panji mulai absen anak" takut takut ada yang masih betah kakaretaan, semua udah kumplit tuh tapi, DIANA??? mana Diana? setelah di telusuri ternyata dia NYASAR BIS dia malah masuk ke BIS 2. HADOOHHH DIANA DIANA,temen gua langsung susulin dia ke bis 2. okey kita skip aja ya perjalanan selama di Bis karna jujur aja gua tidur, dan tau -tau udah ada di POM BENSIN yang entah dimana itu daerahnya.


Tanggal 12 April 2015

gua di bangunin temen gua, dengan mata sepet bangun tidur gua membuka mata dan kalian tau apa yang gua liat??? SEA, yeay akhirnya sepanjang mata memandang bukan sawah lagi yang gua liat tapi LAUT.
gua excited banget nih, kenapa? karna itu artinya BALI UDAH DI DEPAN MATA, akhirnya kita sampai Pelabuhan KATAPANG.
gua turun dari bis buat naik ke ferri, dan gua foto sedikit view di sana.






oh iya FYI, gua ada harga tiket penyebrangan ferri

HARGA TIKET PENYEBRANGAN

perjalanan dari Katapang-Gilimanuk kurang lebih 1 jam, perjalanan ga kerasa banget deh, tau tau udah sampe aja.

kiri ke kanan: Nyi Kadu, Pa Yoharman, Pa Taufan, Ute
Finally sampai juga di Gilimanuk, kita masuk bis lagi dan langsung ke KRISNA, kita disana makan siang, belanja oleh" dan MANDI, akhirnya gua nemu air buat mandi. Gua ga belanja disini karna, GILA LU NDRO baru juga datang masa udah mau belenjong lagi.

lanjut ke tempat ke dua yaitu, BEDUGUL

pose pasaran kalo kalian ke BEDUGUL

yups gua ke Pura Ulun Danu atau Bratan Pura merupakan sebuah candi air besar di Bali, Indonesia- candi utama air lainnya menjadi Pura Ulun Danu Batur. Kompleks candi ini terletak di tepi barat laut Danau Bratan di pegunungan dekat Bedugul. Candi air memenuhi seluruh wilayah di daerah aliran, di tepi hilir ada banyak candi kecil air yang spesifik untuk setiap asosiasi irigasi (subak).
candi ini sebenarnya digunakan untuk upacara persembahan untu dewi Dewi Danu, dewi air, danau dan sungai. Danau Bratan  merupakan salah satu danau penting dalam hal irigasi. Kompleks ini dibangun pada tahun 1633 yang tersebar di beberapa pulau. Menu, dengan sebelas atap didedikasikan untuk siswa dan istrinya Parwati. Buddha pun juga memiliki tempat dalam kuil dewa Hindu tersebut.
Danau Bratan dikenal sebagai danau "gunung suci", kawasan ini sangat subur, terletak pada ketinggian 1.200 meter, dan beriklim sangat dingin.

foto cover majalah ceritanya hahaha LOL


jangan tanya kenapa dia nungging


nah dari bedugul gua bareng temen lanjut ke PURA TANAH LOT


buat kalian yang mau beli oleh" semacem baju, tas, dll, Tanah Lot adalah tempat yang recomended, karna harga disana murah banget, honestly yang bikin gua tertarik ke Tanah Lot adalah tempat belanjanya, karna pura disana menurut gua ga terlalu bagus sih, pemandangannya ya Not Bad lah.






kita lanjut aja ke hari berikutnya ya
Tanggal 13 April 2015


UNIFORM STIEPAR
berhubung ini Wisata judulnya Kuliah Lapangan Pariwisata, jadi tetep aja ga pure Liburan. Jadi tempat yang pertama gua kunjungi adalah DISBUDPAR KOTA DENPASAR, nah di tempat ini adalah pertama kalinya gua pake UNIFORM STIEPAR , jadi gua sempatkan untuk mengabadikan momen ini, ya biasalah gua kan kelas Karyawan jadi jarang malah hampir ga pernah pake Uniformnya.

tempat selanjutnya adalah TANJONG BENOA, surganya water sport.
Gua pertamanya bareng temen-temen ke Pulau Penyu, disana ada macem-macem binatang sih ga cuma penyu, kita ke pulau penyu sewa perahu harganya Rp 700.000/ perahu isi untuk 10 orang. nah sampai di Pulau Penyu kita di minta lagi tiket Rp 10.000.

di potoin si emang parahu

setelah Puas di Pulau Penyu gua sama temen-temen balik lagi nih ke Tanjong Benoa, nah di Tanjong Benoa gua main Parasailing harganya Rp 150.000 sekali terbang. Seru banget, cuma sayang gua ga bisa share fotonya soalnya ada di kamera temen gua.

di pulau penyu
siap siap mau PARASAILING


setelah dari Tanjong Benoa kita lanjut ke PANDAWA BEACH

PANDAWA BEACH (SECRET BEACH)
nah pantai pandawa meruapakan pantai yang berada di daerah Gunung kapur, tempatnya keren, air nya biru dan jernih, cuma saat di Pandawa gua memisahkan diri dari rombongan, gua pergi ke ujung Pantai ke tempat yang banyak Karang nya dengan ombak yang besar. Kalian harus ke Pandawa karna keren banget, cuma sayang sih waktu gua taun kemarin kesana masih sepi sih masih enka banget tuh pantai cuma sekarang pantai pandawa mulai jadi destinasi favorit para pelancong jadi penuh sama orang-orang juga.

setelah dari Pandawa gua dan rombongan lanjut ke Garuda Wisnu Kencana (GWK)

baru nemu lapangan
GWK adalah salah satu pusat culture Bali, disana kita bisa nonton pertujukan tari-tarian, oh iya gua sama temen" waktu di GWK foto" heboh gitu lah seru banget.

setelah dari GWK gua langsung ke Jimbaran, gua ga bisa banyak cerita soal Jimbaran karna gua lagi Bad Mood ( biasalah gua udah ngantuk parah, gua kalau udah ngantuk suka langsung Unmood), jadi kita skip aja ya.

hari berikutnya ,
Tanggal 14 April 2015

tempat pertama yang kita kunjungi adalah Desa Batu Bulan, Yupss udah ga asing lagi kalau Desa Batu Bulan adalah tempat pertunjukan Tari Barong, jadi setelah kemarin kita Liat Tari Kecak di GWK, giliran hari ini kita liat pertunjukan Barong, cuma gua ga banyak foto" juga sih karna gua menikmati pertunjukannya.

lanjut ke tempat berikutnya yaitu KINTAMANI

GUNUNG BATUR


kintamani merupakan dataran tinggi di Bali, daerahnya sejuk banget dan pemandangannya juga bagus, tapi gua kurang suka sih ke daerah KINTAMANI, ya kurang banyak aja tempat wisatanya. Gunung Batur keliat jelas banget dan keren dari Kintamani.





setelah dari Kintamani gua dan rombongan ke Istana Air Tampak Siring


TAMPAK SIRING

Begini aja ga boleh masuk

berhubung gua lagi datang tamu, gua ga diperbolehkan masuk kesana, alhasil gua nunggu temen-temen gua dan rombongan aja di luar, jadi ga banyak yang bisa gua jelasin disini.












lanjut ke BCC (Bali Culture Centre)
gua kurang suka ada di tempat ini, menurut gua tempatnya kurang keurus, dan yang bikin gua BT adalah Restroom disana JOROK BANGET, itu yang bikin gua ga betah, so kita skip aja ya.

setelah makan malam kita pulang deh ke hotel, dan BERGADANG SAMPAI MAMPUS BUAT NGERJAIN TUGAS KLP.

bergadang jangan bergadang


Tanggal 15 April 2015

in adalah hari terahir gua dan rombongan di Bali, setelah packing semalem dan dengan kondisi yang kurang tidur akibat bergadang kita semua kelelahan dan ga excited ke tempat wisata selanjutnya yaitu, PANTAI KUTA
gua ga tau sih kenapa gua ga excited ke KUTA BEACH, mungkin karna gua bosan ke kuta dan gua rasa ga ada yang menarik selain Di TATTOO TEMPORARY disana.

kita ga lama jalan-jalan di Kuta, kita langsung menuju ke tempat makan siang lalu lanjut ke PUJA MANDALA

di hari terahir ini gua ga terlalu excited karena cape banget bergadang jadi gua cuma bisa cerita kaya gini aja hehehe.

intinya kita jam 03.00 PM kita udah di Ngurah Rai Airport buat siap-siap pulang.

nah itu tadi experience gua dan temen-temen selama di Kuliah Lapangan Pariwisata Kemarin di Bali, saran gua buat kalian yang belum pernah ke Bali adalah Siapkan Kaki Kalian karena Bali Ga cukup buat kita jelajahin hanya dengan waktu 5 hari.

okey deh bloggies, gua mulai cape ngetik nih, jadi CUKUP SEKIAN DAN TERIMA KASIH




Yutiza HS

Tuesday, April 07, 2015

task from my english lecturer

about a weeks ago,  i had a task from my lecturer (english lecturer). She gave a task about our plan for our future, i don't know what the reason she gave us this task.
so here is the task she gave to us:

1. What are two things you plan to do next year?
first, i am going to build my own bussiness, actually it's not just my own dream but it's our (me& my boy) paln for next year, if you ask me why we want to build a bussiness together? the answer is maybe it'll be our savings to our future
second, i will try to repay a home for me, and i hope someday when i get married i can live in my own house, not in my parents house or my parents in law house.
 2. What is something you hope to buy in the next year?
i hope in the next year i hope i will buying a car (amin), why i choose a car? actually, it's just one of my ego and one of my way for enjoying my life.
3. What would you like to change about your appereance?
i would change my image, and it would start from my fashion ( i mean my style), maybe i will be visible mature because i will change my style from a girls become a elegant woman, and maybe more attention for my diction. ya maybe it will be sounds more polite than now.
4. What is a place you want to visit someday?
i want visit to Thailand someday, i don't know why i choose Thailand, i'm just fall in love with a culture, a building, with a beach of course, and many more " especially for a cheap budget to go there". oh ya and i think Thailand is one of the country who not see someone with a diffrent things, i mean ya they are very respect to ya can we said "someone who have gender deviation".
5. What kind of job you like to have?
"UNENPLOYMENT" i mean i want to be somebody who do nothing but still make a lot of money, so i mean i will be the one who have an own bussiness.
 6. What career goals do you hope to achieve?
simple answer, " just want to give my little family abudant happiness without thinking " what we would to eat tommorrow or how we continue our llife tommorrow.
 7. What will you do when you face a difficult problems?
every person of course have a problem but how we face a difficult problems? i don't know what are you think about facing a diffcult problem but for me when i face  a dificult problem  i usually go to a place and just think " why this promlem is very bother me? think about what is a root of problem i had, and when i find a root of my problem i tried to fix it and always have a confidence if every problem is a GOD WAY, is how God shows us that we deserve to go to the next level of life and believe this is a challenge for us to be inappropriate at the next level. 
Inhale, exhale take a deep breath and smile everything will be alright, keep tough. Remember if strom would have pass.
so if you be me, what the answer you will give?


yutiaza Hs

Monday, April 06, 2015

it is about LIFE CHOICES




have you think confused about "wanna try to go out from your comfortable zone?"
have you feel worry about "what kind of job i must do?"

yaa, lately i always think about go out from my comfortable zone about go out from my safety zone i have
but, i always feel worry if i can't do that and my choice has been boomerang for my life, worry if my choice is not successful.

but, isn't success about how to try to find a better life? too risk, too affraid, too worry for taking that. Honestly, maybe he's right about me, about i'm too affraid to go out from my comfortable zone about to try something new something different for my life.

isn't be mature is so easy? but why so difficult to applied?
please, help me to find a right way!
or help me for persuading my mind my heart if i must still stay in this zone
please make me strong for proving if what ever the way  i choose it can be the better choice for my life

yutiaza Hs


Wednesday, April 01, 2015

my experience trip in BANDUNG CITY

hollaaaaa bloggies,

i will tell you about my traveling story at " BANDUNG CITY"
why i must tell all of you about my story???
it's a simple answer " last Tuesday i got a tasked from my Computer Lecturer, for telling a story about experience when you take a trip, and i must post it in my blog"
so why must i tell about BANDUNG?
and the answer is because i forgot my experience when i traveled to another place or country or city  or whatever it, hehehe actually i remember about my experience when i traveled to YOGYAKARTA in the month of MAY last year, but i can't tell you about my experience in YOGYAKARTA last year because ( i went to YOGYAKARTA with my ex boy ) hahahaha.
so, i think it's enough to explain why i CHOOSE my trip on BANDUNG

okey ,let me start it

January, 11th 2015

a few days ago, my work mate and i had a plan to visited some famous places in Bandung.
first i will showed my itinerary

10.00 AM             : a Cecep (my work mate) picked me up
10.30 AM             : visiting  ALUN-ALUN BANDUNG
11.30 AM             : visiting “MUSEUM GEOLOGI”
12.00 PM             : having a lunch at “ BOMB resto” and enjoying dessert at “ MANGKUK MANIS”
14.00 PM             : visiting “ TAMAN HUTAN RAYA Ir. DJUANDA”
17.00 PM             : back to our home

So that Is our simple itinerary
And let me start with the stories


At 10 o’clock a Cecep was picked me up at my home, and in accordance with our planed, first we visited “ ALUN-LAUN BANDUNG”. Actually the reason why we visited this place is because we want to try BANDROS BUS, hahahaha sounds stupid right? But we must do this because when you work in a part of tourism office, it’s a must for you to know about what’s happening in your city. So, first I tried to found a Ticket booth, and surprised me and actually it makes me sad, so, it turns out in that day BANDROS didn't operate, because all unit of BANDROS was used because there was an event that I forgot what is the name of that event. Surely, it made us very  dissaponted so much. But our trip must go on, so we didn't won't to waste our time just for sadness, so we continue our trip














Second places is “ MUSIUM GEOLOGI BANDUNG”
at 11 o'clock, we arrived to Museum, okay i will tell you a little bit history of Musium Geologi Bandung.
Musium Geologi was built on May, 16th 1928.  the museum has been renovated with fund by JICA (Japan International Coorparation Agency). After renovated, geological museum reopened and inaugurated by Mrs. Megawati Soekarno Putri on Agust, 20th 2000. In this museum, stored and managed geological materials are abundant, such as fossils, rocks, minerals. All of them were collected during field work in Indonesia since 1850.
Geology Museum is divided into several exhibition halls occupy the first and second floors. The following are the rooms that are on the second floor of the Museum of Geology and the functions and contents of the room.
Fisrt Floor was divided into 3 main rooms and the second floor was divided into 3 main rooms too. but unfotunately there was some rooms being renovated.
 

  









  




after we visited Geological Museum, we felt HUNGRY, so the third place is 

 

" BOMB Restaurant and MANGKOK MANIS Dessert" because worm in our tummy has been yelled  "LAPAR-LAPAR, can you give me some meals, please?(the worm said)" so my friend and i decided for taking ordered. The price in this resto ya not too cheap not too expensive too, but suitable for student wallet hahaha.

 






BOMB Restaurant was located on Cihampelas street hmmm if you feel hard to find it, BOMB located in front of D'BATARA Hotel, before Pasopati Fly Over, and Mangkok Manis Dessert right on in front of BOMB Restaurant.











after having our lunch we felt FULL, and hard to move on from our table. but our trip must go on, so the fourth place and it's our final trip, we visited "TAHURA Ir. DUJANDA".

one of my favorite pict
Tahura is one of the forest in BANDUNG thats protected by goverment, TAHURA have so many Object that we can be visited, like Goa Belanda, Goa Jepang, We decided  for visiting " GOA JEPANG and GOA BELANDA" 
 first we entered GOA BELANDA, there so cold and dark, because GOA BELANDA located in under the ground,  but don't worry at GOA BELANDA there are so many people who rent their flashlight, you will be charged only Rp 5.000, so you can still continue your adventure without worry because of dark.



after we entered GOA BELANDA, we decided to continue our adventure to CAPTIVE DEER within approximeately 1 km from GOA BELANDA. We were very very enjoyed our trip because of the awesome view, unexpected in Bandung City there are still places that 90% is stilll very green.  but unfortunetly, in a half of our journey we were GIVE UP so we decided to get back, don't ask me why we can GIVE UP. We still continue our adventure, in this time we entered GOA JEPANG, GOA JEPANG looks more scary and more mystical than GOA BELANDA, there are many bat, and too much tunnel. 





 







honestly, i don't know what to tell what else, so i think it's enough for explain about my experience.

our adventure is over


( eleh ini bahasa inggris kayanya ngaco, wkwkkw gapapa namanya juga belajar)
  see you bloggiess



yutiaza hs